Gegužės 12, 2021

Šiandien įvyko nuotolinė respublikinė mokslinė-praktinė studentų konferencija „STUDENTŲ TAIKOMIEJI TYRIMAI“, kurios tikslas – plėtoti jaunųjų tyrėjų mokslinę saviraišką, atliepiant regiono poreikius socialinių, humanitarinių ir technologijos mokslų srityse.

Jau ne vienerius metus organizuojama konferencija, šiais metais išskirtinė – skirta Marijampolės kolegijos veiklos 20-mečiui. Jubiliejaus proga kolegijoje vyksta daug gražių ir prasmingų iniciatyvų. Viena iš Kolegijos dvidešimtmečiui skirtų idėjų – išleisti Kolegijos talentų kūrybos almanachą, kuriuo galėtume dalintis su kolegijos bendruomene, draugais, socialiniais partneriais, dovanoti svečiams. Dėl to konferencija prasidėjo kolegijos studentų poetiškais sveikinimais, sukurtais specialiai jubiliejui paminėti:
Irma Subačienė sukūrė odę Kolegijai;
Daumantas Panitauskas dalijosi eilėraščiu „Kolegijai“;
Dar vieną eilėraštį kolegijai sukūrė studentė Aistė Bacvinkienė.

Norėdami kartu pasidžiaugti, kad Marijampolės kolegija šiemet švenčia savo gyvavimo 20-metį, konferencijos dalyviams sveikinimo  žodį tarė kolegijos direktorė Alė Murauskienė bei Marijampolės kolegijos studentų atstovybės prezidentė Vaida Vosyliūtė.

Smagu, kad konferencijoje dalyvavo studentai iš kitų Lietuvos aukštųjų mokyklų: Lietuvos sporto universiteto, Klaipėdos valstybinės kolegijos, Kauno kolegijos, ir savo pranešimus pristatė net 49 studentai. Pristatymai vyko tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis. Džiaugiamės gausiu dalyvių ir klausytojų būriu, prisijungusių išgirsti savo kolegų pranešimus, atrasti daug naujų mokslo tiesų, pasisemti bendrystės bei gerų įspūdžių.

Dar kartą dėkojame visiems konferencijos organizatoriams ir dalyviams – pranešėjams, dėstytojams, klausytojams.

Skip to content