Gegužės 20, 2021

2021 m. gegužės viduryje Marijampolės kolegijos Darnaus verslo vadybos studijų programos pirmo kurso nuolatinių studijų studentai atliko pažintinę praktiką net šešiose įmonėse.
Praktikos metu įmonių vadovai, specialistai studentus supažindino su skirtingomis veiklomis, davė naudingų patarimų bei atsakė į visus iškilusius klausimus.

Grožio studija „Gabistudio“

Grožio specialistė supažindino su įmonės veikla, paslaugomis. Patarė, kuriant verslą –būtina pačiam jame dalyvauti, ne tik kaip vadovui, bet ir kaip specialistui. Atkreipė dėmesį, kad nedideliame mieste, klientai konc

entruojasi į „viskas po vienu stogu“, tuo pačiu didmiestyje, svarbiausia vieta (arčiau namų).

Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

Visuomenės sveikatos specialistė supažindino su sveika gyvensena, mankšta. Parodė kaip teisingai pasirinkti šiaurietiško vaikščiojimo lazdas, kaip taisyklingai vaikščioti. Studentė išbandė kūno masės indekso skaičiavimo prietaisą, kuris nurodo ne tik svorį, ūgį, bet ir riebalų, raumenų masę, skysčių pakankamumą.

Marijampolės kultūros centras

Sužinojome, kad Marijampolės kultūros centras turi unikalią scenos uždangą, kuri išsaugojusi autentiškumą ir turi nacionalinį paveldą, siūta dar prieš karą. Visas kultūros centro interjeras derintas prie scenos uždangos. Taip pat centras turi prabangią trijų lygių sceną (kur nusileidus žemiausiu lygiu, gali groti apačioje orkestras).

Imitacinė bendrovė „Marko Mantingėlė“

Imituoja realios įmonės veiklą, funkcijas. Studentai įsidarbino kaip atitinkamų skyrių darbuotojai, pildė gyvenimo aprašymus, prašymus priimti į darbą. Partneris UAB „Mantinga“.

UAB „TFA Logistic”

Transporto įmonės vadovas supažindino su įmonės veikla, transporto vadybininko darbu. Įmonės vadovas negailėjo patarimų studentams renkantis profesiją, atkreipė dėmesį, kad transporto srityje, užsienio kalbos, privalumas. Vadovas supažindino su įmonės autoparku, parodė transporto priemonių skirtumus vežant automobilius ir elektromobilius (elektromobilio svoris didesnis).

UAB „Rida” Luckaus įmonė

Transporto įmonė užsiima krovinių pervežimu, atlieka remonto darbus. Įmonės vadovas atsakė į studentams rūpimus klausimus, apie įmonės komunikaciją, informacijos sklaidą, turtinę atsakomybę.

Skip to content