Liepos 15, 2021

Šiandien Marijampolės kolegijoje viešėjo atstovai iš Liepaja Universiteto (Latvija). Tai vienas iš kolegijos partnerių, su kuriais yra pasirašyta tarptautinio mobilumo bendradarbiavimo sutartis.
Susitikimo metu kolegijos direktorė Alė Murauskienė, Direktoriaus pavaduotoja akademinei ir mokslo taikomajai veiklai Ilona Mulerenkienė, Direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai ir projektinei veiklai Marius Žitkus ir referentė Domantė Volteraitytė turėjo galimybę išgirsti išsamų pristatymą apie Liepaja universiteto veiklą, studijas, tikslus, gerąsias patirtis įgyvendinant studentų pritraukimo programas. Taip pat aptarti tolimesnes bendradarbiavimo galimybes: studentų mobilumo vykdymą per Erasmus+ programą.
Vizito metu kolegijos vadovybė ir Liepaja universiteto atstovai išsigrynino aiškias sritis (Socialinio darbo ir Vaikystės pedagogikos), kuriose yra galimybė vykdyti studentų mainų programą. Tuo pačiu, buvo bendrai sutarta dėl sričių išplėtimo IT ir verslo vadybos srityse.
Marijampolės kolegijos bendruomenė džiaugiasi užsimezgusia bendryste, kuri išlaikoma ir plėtojama išvykstamaisiais vizitais (dvejų savaičių bėgyje Marijampolės kolegija planuoja išvyką į Liepaja universitetą), kurių metu priimami abiems institucijoms naudingi partnerystės sprendimai. Tokie susitikimai svarbūs plėtojant tarptautinius santykius įgyjant žinių apie aukštojo mokslo vykdymą užsienyje, siekiant užtikrinti tarptautinį studentų ir darbuotojų mobilumą bei atverti platesnes studijų galimybes Marijampolės kolegijos studentams.




Skip to content