Gruodžio 03, 2021

Spalio mėnesio pabaigoje Marijampolės kolegijoje atsidaręs Marijampolės regioninis STEAM atviros prieigos centras aktyviai vykdo savo veiklą, kviesdamas Sūduvos regiono progimnazijas ir gimnazijas į pažintines-edukacines ekskursijas.

Atvykę 7–12 klasių moksleiviai turi galimybę apsilankyti STEAM centro trijose standartizuotose inovatyvaus ugdymo erdvėse: Biologijos–chemijos, Fizikos–inžinerijos, Robotikos–IT laboratorijose ir specializuotoje, regiono poreikius atitinkančioje, Kūrybiškumo ir medijų laboratorijoje, bei susipažinti su STEAM ugdymu edukacijų su bandymų demonstracijomis metu.

Vien per lapkričio mėnesį naujausią įrangą išmėgino patiriant ką reiškia kurti, tyrinėti, eksperimentuoti, konstruoti, trijų regiono mokymo įstaigų: Gražiškių gimnazijos, Vilkaviškio r. Keturvalakių mokyklos-daugiafunkcinio centro, Lukšių V. Grybo gimnazijos, mokiniai su juos atlydėjusiais mokytojais. Paskutinioji gimnazija į centrą sugrįžo jau gruodžio 1-ąją su kitų klasių moksleiviais. Tai rodo, jog STEAM centras ir jame esančios ugdymo galimybės, aktualios, įdomios bei svarbios Sūduvos krašto jaunajai kartai.
Taip pat Marijampolės kolegijoje įsikūręs inovatyvus centras sulaukė Marijampolės savivaldybės Socialdemokratų, TS-LKD ir Valstiečių žaliųjų frakcijų atstovų vizitų. Jų metu, garbūs svečiai susipažino su STEAM laboratorijose esančia įrangą, centro veikla, tikslais.

Tuo tarpu, STEAM centro komanda, siekdama geriausių rezultatų, tobulinosi STEAM centrams Lietuvoje surengtuose Fab Lab mokymuose, kurių metu buvo apžvelgta ir susipažinta su šioje laboratorijoje turima įranga: Lazerinė pjaustyklė, Ploteris (lipnių plėvelių pjaustyklė), 3D spausdintuvas,  ir jos paruošimas darbui. Taip pat buvo atliekami bandymai programinės įrangos: Lazeriavimui naudojamos (Inkscape), 3D spausdinimui naudojamos SketchUp, Fusion 360, Solid Works ir kt., skirtos atitinkamiems failams paruošti, kad būtų įgyvendintas gamybos procesas.

Taigi Marijampolės regioniniame STEAM atviros prieigos centre šiuo metu intensyvus laikotarpis, kupinas naujų pažinčių, tobulėjimo ir augimo. Džiaugiamės pažintinių-edukacinių ekskursijų aktyviu susidomėjimu tarp regiono institucijų ir atvykstančiųjų noru pažinti, išmėginti Marijampolės kolegijoje atsiradusias inovacijas. STEAM centre jau planuojami kiti susitikimai ne tik su švietimo įstaigomis, bet ir atitinkamomis verslo sektoriaus įmonėmis.

Norėdami daugiau sužinoti apie Marijampolės regioninį STEAM atviros prieigos centrą ir jame taikomą STEAM ugdymą bei susiplanuoti vizitą, susisiekite el. pašto adresu edita.kulikauskiene@mkolegija.lt arba tel. 8 658 71692. Taip pat visą informaciją galite rasti Marijampolės kolegijos tinklalapio marko.lt puslapyje „STEAM centras“ bei sekti naujienas „STEAM Marijampolė“ Facebook puslapyje.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content