Gruodžio 10, 2021

Savo misijos įgyvendinimą studentai pradėjo nuo apsilankymo VŠĮ Gyvūnų globos namuose ,,Mindraja”. Studentus draugiškai sutiko gyvūnų globos namų darbuotojai. MKSA nariai turėjo progą pasivaikščioti po globos namų teritoriją, pasidžiaugti ten gyvenančiais kačiukais. Jaunimas išgirdo graudinančių istorijų apie tai, kaip globos namuose atsiduria gyvūnai. Po jaudinančio apsilankymo studentai išvažiavo kupini susikaupimo ir susimąstymo.
Antrasis kelionės tikslas buvo aplankyti Marijampolės gyvūnų mylėtojų acociacijos ,,Marijampolės beglobiai” atstovę Jolitą Kriaučiūnienę, kuri savo namuose augina net 20 likimo nuskriaustų gyvūnėlių. Ji papasakojo, kokia sudėtinga, bet tuo pačiu ir kupina jaukumo bei šilumos yra savanorių, globojančių gyvūnus, kasdienybė. Moteris pasidžiaugė gražia akcija ir skatino studentus prisijungti prie savanorių gretų. Šiuo vizitu pažintis su gyvūnų globėjais nesibaigė.
Aplankėme Marijampolės kolegijos vaikystės pedagogikos ištęstinių studijų trečio kurso studentę Irmą Subačienę, kuri yra ilgametė ne pelno siekiančios lapdaros organizacijos ,,Lietuva gyvūnams” savanorė, nuolat savo namuose auginanti daugiau nei dešimt šunų bei kačių. Šiltai ir svetingai priėmusi į svečius, studentė supažindino MKSA narius su gyvūnais, kurie pasirodė be galo draugiški ir mieli. Tai buvo puiki proga iš pirmų lūpų išgirsti, kaip nuolat daromi geri darbai.
Grįžę į kolegiją, susitikome su dar viena Marijampolės gyvūnų mylėtojų asociacijos ,,Marijampolės beglobiai” savanore Giedre Kumetaitiene, kuriai globotiniai jau tapę tikrais šeimos nariais. Giedrė su savimi kartu atsivedė du šuniukus, pasidalino savo patirtimi ir nuotykiais, namuose auginant ne vieną gyvūną. MKSA nariai dar niekada neturėjo tokių svečių. Buvo labai naudinga plačiau išgirsti apie savanorystę beglobius gyvūnus gelbėjančiose organizacijose.
Dėkojame visiems Marijampolės kolegijos bendruomenės nariams, prisidėjusiems prie gerumo akcijos gyvūnų maistu, rūbeliais, kraiku, pinigėliais ir pastangomis, kad idėja pasiektų kuo daugiau žmonių. Tikimės, kad ši akcija nudžiugino daug mažų ir likimo nuskriaustų širdelių.

MKSA prezidentė Vaida Vosyliūtė

Skip to content