Gruodžio 13, 2021

Kad knyga gali padėti žmogui, pastebėta seniai. Diodoras Sicilietis (apie 90-30 m. pr.m.e.), graikų istorikas, gyvenęs prie Julijaus Cezario ir Augusto, savo knygoje „Bibliotheca historica“ (Istorijos biblioteka) rašė, kad Egipte virš įėjimo į faraono Ramzio II salę, kur buvo saugomos knygos, buvo užrašas „namai, kurie gydo sielą“. Biblioterapija – tai pagalba žmogui skaitant.

Todėl Marijampolės kolegijos Informacijos ir studijų šaltinių centro bibliotekininkės Janinos Alenskienės iniciatyva centre sužibo neįprasta biblioterapijos eglutė. Ne tik kalėdiniai žaisliukai, lemputės, bet ir žymių žmonių citatos, kurios turi kilnią misiją, šildo Marijampolės kolegijos bendruomenę. Jei pavargote ir norite pailsėti ar norite atsitraukti nuo sunkių minčių ir nusiraminti, prieikite prie eglutės, išsirinkite vieną iš citatų, paskaitykite, tikrai nusišypsosite.

Kartais gera perskaityta mintis sugeba padėti atlikti savipagalbos funkciją. Žaismingai, bet tiksliai reprezentuoja žmogų, suteikia viltį ir paguodą, kai jo mintys yra sudėtingai susidėlioję. Svarbu, kad perskaityta citata akimirkai prisidėtų prie gyvenimo kokybės gerinimo, atpažįstant save, atrandant paguodą ir stiprybę, atsakymus į parūpusį klausimą.

Gražių kalėdinių skaitymų!

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content