Gruodžio 22, 2021

Savaitės pradžioje Marijampolės kolegijos bendruomenė rinkosi į prieškalėdinę popietę „Mažoji Kūčia“. Jos metu artėjančių švenčių laukimo jaukumą kūrė studentai bei pati aukštosios mokyklos bendruomenė.
Jaukus susitikimas prasidėjo MKSA atstovų skaitomais žodžiais bei Kalėdinėmis giesmėmis, kurias atliko Tautinio meno ansamblio „Sūduonėlė“ daininkų grupės nariai su vadove Lina Miliuviene. Marijampolės kolegijos direktorė Alė Murauskienė pasveikino susirinkusiuosius primindama prieškalėdinio laikotarpio ir pačių Šv. Kūčių, Kalėdų esmę bei prasmę. Prie visų jau pasakytų ir parašytų sveikinimų aukštosios mokyklos studentės dovanojo savo kūrybą. Poetinius tekstus iš autorinės knygos „Sielos akordai“ skaitė knygos autorė ir Vaikystės pedagogikos studijų programos studentė Irma Subačienė, o muzikinį kūrinį „Balta žiema“ atliko Socialinio darbo studijų programos studentė Justė Dvarvydaitė.
Vedantieji bendruomenės narius nustebino mažu, bet širdžiai mielu akcentu-dovana – STEAM centre sukurtais ir su lazeriu išpjautais kalėdiniai žaisliukais – angeliukais, prie kurių buvo prikabintas ranka rašytas MKSA narių šventinis sveikinimas.
Po oficialios renginio dalies, Marijampolės kolegijos nariai vaišinosi savo atsineštais pagamintais Kūčių stalo patiekalais, dalinosi kapeliono Kęstučio Žemaičio pašventintais Kalėdaičiais.
Šios popietės metu kiekvienas akimirkai sustojo ir trumpam pamiršę darbus, laužydami Kalėdaitį, tarė linkėjimus savo kolegoms bei studentams, taip sukurdami malonų šurmulį, kupiną juoko, žodžiuose sklindančios šilumos, vienas kitam pagarbos, palaikymo ir supratingumo. Tą akimirką visi suprato, kad pasakytas gražus palinkėjimas ne tik paglosto širdį, bet ir padeda puoselėti bendrystę.
Kalėdų tikroji dvasia – dalintis, skleisti ramybę ir gerumą. Pabuvę kartu, palinkėję kiekvieniems namams sveikatos, santarvės, ramybės ir viltingo švenčių laukimo, susirinkusieji neskubėjo išsiskirstyti, o džiaugėsi trumpu atotrūkiu bei galimybe pabendrauti…

Jaukių švenčių linkėdama Marijampolės kolegijos informacija

Užfiksuotas akimirkas galite rasti čia.

Skip to content