Sausio 31, 2022

Praeito penktadienio pavakarę į išskirtinį susitikimą su Alumni klubo nariais bei kolegijos bendruomene, vykusį Marijampolės kolegijoje, rinkosi aukštosios mokyklos absolventai. Pastarasis prasidėjo Marijampolės kolegijos Direktoriaus pavaduotojos akademinei ir mokslo taikomajai veiklai Ilonos Mulerenkienės, Studijų ir karjeros skyriaus vadovės bei Verslo ir technologijų fakulteto prodekanės Kristinos Miškinienės pasisveikinimo žodžiais, kuriuose skambėjo padėka buvusiems studentams už pasirinktas studijas vienintelėje Sūduvos aukštojoje mokykloje ir jų indėlį į Alma Mater vykdomos veiklos vystymasi.

Po trumpo pasisveikinimo, alumnai buvo pakviesti susipažinti su STEAM centru, kuriame jų laukė „STEAM-varžytuvės“ trijose centro laboratorijose. Specializuotoje Kūrybiškumo ir medijų laboratorijoje buvę studentai išbandė 2D grafikos galimybes naudojantis planšetiniais kompiuteriais. Tuo tarpu Gamtamokslinėje pasitikrino chemijos ir biologijos žinias spręsdami kryžiažodį, o Mechatronikos / IT laboratorijoje sudalyvavo mini lenktynėse su moksleivių sukonstruotais robotais. Tokiu būdu absolventai savo rankomis išmėgino vienas naujausių technologijų, esančių nuolatos atsinaujinančioje bei siekiančioje tradicijų ir inovacijų jungties, Marijampolės kolegijoje.

Po edukacinės pažintinės ekskursijos vyko atviri pokalbiai ir sėkmės istorijų pasidalijimas. Alumnai drąsiai kalbėjo apie savo karjeros pradžią, sutiktus dėstytojus, įgytas žinias ir profesines kompetencijas aukštojoje mokykloje. Išsakė savo nuomonę apie vykusias studijas, jaunimui skirtas veiklas, tarptautiškumo galimybes bei pasidalino patarimais kaip būtų galima dar labiau gerinti studijų programas ir jų turinį, atliepiant Sūduvos regiono poreikius, šiuo metu.

Viso susitikimo metu jautėsi nuoširdus dalyvavusių susitikime tarpusavio ryšys, sutelktumas, pasididžiavimas bei padėka už galimybę būti aukštosios mokyklos bendruomenės dalimi: tada ir dabar.
Marijampolės kolegijos vadovybė džiaugiasi sugrįžusiais absolventais ir išgirstomis jų sėkmės istorijomis bei jau planuojamu kitu susitikimu, kuriame bus aptariamas tolimesnis bendradarbiavimas, planuojamos studentams vesti pažintinės ekskursijos, profesiniai pristatymai, alumnų dalyvavimas paskaitose ir dalijamasis savo patirtimis.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content