Kovo 04, 2022

Marijampolės kolegijoje įsikūrusiame Marijampolės regioniniame STEAM atviros prieigos centre vyksta edukaciniai užsiėmimai mokiniams bei įvairių įstaigų vadovų supažindinimas su centru ir jame vykdomomis veiklomis.
Vasario mėnesį STEAM centras buvo pristatytas Kalvarijos ir Vilkaviškio savivaldybių Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vadovams, specialistams ir minėtų savivaldybių švietimo įstaigų vadovams. Taip pat susipažinti su STEAM centro veiklomis buvo atvykę Gražiškių gimnazijos, Vilkaviškio Salomėjos Nėries gimnazijos, Rimanto Stankevičiaus pagrindinės mokyklos mokytojai. 
Į pažintines ekskursijas buvo atvykę Virbalio pagrindinės mokyklos mokiniai. STEAM edukacines veiklas vykdė Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos, Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos, Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos bei Marijampolės Šaltinio progimnazijos moksleiviai.
Vasario 3 dieną UAB „Baltic Orbis“ atstovai: pardavimų vadovas Rimantas Burnickis, marketingo specialistė Domantė Tomaševičiūtė ir direktorius Saulius Vasiliauskas, kuris yra sertifikuotas Lego Edukation treneris, pristatė Lego rinkinius ir specialias mokymo medžiagas, skirtas jaunesnio amžiaus vaikams įgūdžių ugdymui bei žaismingoms edukacinėms veikloms. 
Į STEAM centrą atvykę moksleivės iš Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos, lydimos biologijos mokytojos Sigitos Dzimijonienės, Gamtamokslinėje laboratorijoje atliko du praktinius darbus. Vieno eksperimento metu, mokinės naudodamos plonasluoksnės chromatografijos plokštelę ir chromatografinę kolonėlę, atskyrė, išgrynino ir identifikavo augalų pigmentus. Antrojo praktinio darbo metu, atliko Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijoje augančių augalų kristalų tyrimą. Šio darbo metu mokinės pačios gaminosi augalų mikropreparatus, mikroskopu tyrinėjo augaluose esančių neorganinių medžiagų kristalus bei jų formas. Jo rezultatai buvo pristatomi biologijos konferencijoje.
Džiaugiamės STEAM centro veikla ir galimybe prisidėti prie jaunosios kartos ugdymo, STEAM mokslo srityse reikalingų gebėjimų ir kompetencijų formavimo bei juntamu atvykstančiųjų edukacinių veiklų susidomėjimu jas atliekant.
Norėdami daugiau sužinoti apie Marijampolės regioninį STEAM atviros prieigos centrą ir jame taikomą STEAM ugdymą bei susiplanuoti vizitą, susisiekite el. pašto adresu edita.kulikauskiene@mkolegija.lt arba tel. 8 658 71692. Taip pat visą informaciją galite rasti Marijampolės kolegijos tinklalapio marko.lt puslapyje „STEAM centras“ bei sekti naujienas „STEAM Marijampolė“ Facebook puslapyje.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content