Birželio 10, 2022

Nuo birželio 6 dienos iki birželio 10 dienos – visą savaitę Marijampolės kolegijoje lankėsi svečiai iš Turkijos ir Čekijos: 4 turkų Denizli Yenisehir Anaokulu darželio atstovai, 4 čekų Mateřská škola ir 4 Pastelky darželio atstovai.

Pirmąją dieną svečiai susipažino su Marijampolės kolegija, STEAM centro vykdomomis veiklomis, Vaikystės pedagogikos studijų programa. Po pietų pertraukos pravestas seminaras ir dirbtuvės apie „Psichomotorinę raidos psichologiją vaikams, kurie mokosi už mokymo įstaigos ribų“. Veiklas pravedė Marijampolės kolegijos dėstytoja doc. Vilma Liaudanskė.

Antroji diena prasidėjo seminaru ir dirbtuvėmis apie „Kognityvinės raidos psichologiją ir efektyvios raidos psichologiją vaikams“. Veiklas vedė doc. dr. Salomėja Karasevičiūtė ir doc. dr. Sigita Montvilaitė. Vėliau visa delegacija lankėsi Marijampolės vaikų lopšelyje-darželyje „Rūta“, kur buvo pristatyta darželio veiklos, įvairios jo studijos bei struktūra.

Trečiąją dieną doc. Vilma Liaudanskė, doc. dr. Sigita Montvilaitė ir doc. dr. Salomėja Karasevičiūtė dalinosi informacija apie mokymąsi už mokymo įstaigos ribų: pristatė atliktus tyrimus, analizę, gautus rezultatus.

Savaitės pabaigoje delegacija lankėsi Marijampolės vaikų lopšelyje-darželyje „Šypsenėlė“, kur buvo pristatytos darželio veiklos, struktūra. Visos savaitės veiklos buvo apibendrintos atviro stalo diskusijoje bei išdalinti sertifikatai. Paskutinė projekto diena numatyta kultūrinei veiklai, kurios metu dalyviai išvyko apžiūrėti Lietuvos sostinę.

Dėkojame projekto dalyviams, kolegijos dėstytojams, kurie dalinosi sukaupta patirtimi bei Marijampolės darželiams, kurie prisidėjo prie projekto įgyvendinimo.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content