Rugsėjo 15, 2022

STEAM centro komanda pradėdama naujus mokslo metus ir jau kviečianti registruotis į šiųmetes veiklas, nori pasidalinti praėjusių metų, centre vykusių užsiėmimų, prisiminimais.
Vos tik pradedančiame veiklą, STEAM centre netrūko atvykstančių į pažintines ekskursijas garbių svečių, pedagogų vizitų. Norinčių iš arčiau pamatyti STEAM veiklą ir sužinoti daugiau apie STEAM ugdymą, netrūksta ir dabar, kai centras sėkmingai įveiklinęs visas laboratorijas.
Jas, atsidariusiame centre, užplūsdavo žingeidūs Sūduvos regiono moksleiviai lydimi savo mokytojų. Visų jų laukdavo įvairios veiklos, pritaikytos pagal moksleivių amžių bei tam tikros laboratorijos specifiką. Kūrybiškumo ir medijų – kūrė reklaminius vaizdo įrašus, ugdė savo kūrybiškumą piešdami grafinėmis planšetėmis, modeliuodami trimačius objektus. Fotografijos užsiėmimuose, keičiant apšvietimo kampus bei naudojant skirtingus objektyvus, buvo sukurti unikalūs darbai. Taip pat su modeliavimo programomis projektavo pakabukus ir vėliau juos FabLab (skaitmeninės gamybos technologijų erdvėje) atspausdino 3D spausdintuvu. Gamtamokslinėje – sukūrė dirbtinį inkstą, vykdė mielių lenktynes, susipažino su mikro pasauliu, dėliojo cheminę mozaiką, skirtingų eksperimentų metu tyrinėjo vandens savybes. Mechatronikos / IT laboratorijoje sužinojo robotų taisykles, jų konstravimo principus. Patys sutvėrė ir suprogramavo robotus, kurie turėjo įveikti iš anksto paruoštą trasą.
Vasarą vykusios stovyklos „Vasara su STEAM“ metu, stovyklautojai mokėsi sukurti pirmąjį savo verslo startuolį. Šiuolaikiškoje Gamtamokslinėje laboratorijoje mokiniai kūrė madingą produktą, Kūrybiškumo ir medijų bei FABLAB laboratorijose suprojektavo ir pagamino jam stilingą pakuotę, o pagrindiniais šių produktų reklaminės kampanijos dalyviais tapo pašėlusių robotų rokerių grupė iš IT/Robotikos laboratorijos.
STEAM centre išmėgindami naujausias technologijas, savo profesines kompetencijas ugdėsi ir Marijampolės kolegijos studentai. Atvykę su moksleiviais pedagogai nestokojo noro ir patys pažinti STEAM centre esančią įrangą, išmėginti jos galimybes, praktiškai prisiliesti prie STEAM ugdymo veiklų.
Ši trumpa apžvalga – puikus priminimas apie STEAM centro reikalingumą ir naudą Sūduvos regiono mokykloms. Tai galimybė šio krašto ateičiai suteikti kitokio-STEAM ugdymo galimybes!
Nuolatos dalyvaudama STEAM centrų tinklo organizuojamuose mokymuose, Marijampolės regioninio STEAM atviros prieigos centro komanda kviečia atvykti pedagogus tobulintis, o moksleivius atrasti kūrybos, tyrinėjimų, eksperimentavimo ir konstravimo džiaugsmą!

Veiklų grafikas pildosi! Tad paskubėkite ir registruokitės tel. 8 658 71692, el. p. steam@mkolegija.lt.

Skip to content