Rugsėjo 21, 2022

Sūduvos regiono aukštojoje mokykloje vyksta partnerių iš užsienio universitetų vizitai. Vos įpusėjus savaitei, Marijampolės kolegijoje jau apsilankė svečiai iš trijų skirtingų šalių: Turkijos, Latvijos, Škotijos.
Socialinio darbo dėstytojas Abidin Oncel iš Sakarya Universiteto, esančio Turkijoje, atvyko ne tik susipažinti su kolegija, bet ir dėl aiškaus tikslo – galimybės mūsų studentams pravesti nuotolinę paskaitą. Ji įvyks jau kitą savaitę.
Taip pat Projektinės veiklos ir tarptautinių studijų partnerystės skyriaus vadybininkas Darius Nemura susitiko su Latvijos Riseba University of Applied Sciences atstovėmis Laima Žagare ir Anna Greta Pilsuma. Su jomis buvo aptartas aukštųjų mokyklų partnerystės tęstinumas bei studentų mainų galimybės. Atstovių iš Glazgo universiteto (Škotija) vizitas vis dar tęsiasi. Tačiau jos jau turėjo galimybę pabuvoti STEAM centro laboratorijose, Mažojoje televizijos studijoje, susipažinti su atnaujinta kolegijos studijų baze.
Kiekvienas tarptautinis atvykimas ir susitikimas su skirtingų šalių bei universitetų atstovais, praturtina aukštosios mokyklos veiklą, studijų procesą, padeda tapti dar stipresne Europos aukštojo mokslo dalimi.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content