Rugsėjo 22, 2022

Marijampolės regioninio STEAM atviros prieigos centro laboratorijų metodininkai ir laborantai, remdamiesi STEAM ugdymo metodiniais nurodymais, parengia įtraukius užsiėmimus. Jų metu moksleiviai patiria ką reiškia kurti, konstruoti ir tyrinėti.
Centro komandos puikų darbą atspindi jo lankytojai. Šioje savaitėje STEAM sulaukė dar dviejų mokyklų apsilankymo. Gamtamokslinėje laboratorijoje lankėsi Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos penktokai. Mokiniai užsiėmimo metu susipažino su cheminiais indais, laboratorijos reikmenimis bei jų panaudojimu, mokinosi kaip reikia naudotis mikroskopu bei teisingai paruošti mikroskopavimui skirtus preparatus.
Taip pat centre, kartu su mokytoja Vilija Šermukšniene bei mokytojos padėjėja Dalia Arlauskiene, apsilankė Marijampolės Mokolų progimnazijos antros klasės moksleiviai. Jie Kūrybiškumo ir medijų laboratorijoje susipažino su skaitmeninių technologijų galimybėmis, atskleidė savo kūrybiškumą kurdami paveikslus su gamtos motyvais. Mechatronikos / IT – pažino robotų taisykles bei su „Lego Spike“ konstruktoriais sutvėrė ir suprogramavo robotą šokėją, kuris pakluso jų nurodymams. Laboratorijoje linksmai šoko ne tik robotai bet ir jų kūrėjai.
Džiaugiamės galėdami vaikams suteikti ne tik žinių, bet ir džiaugsmo. STEAM centą mokiniai palieka kupini teigiamų emocijų, pažinę mokslo, technologijų, inžinerijos, meno, matematikos jungtį ir jos naudą, bei su noru sugrįžti.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content