Rugsėjo 27, 2022

Nuo 2004 metų kasmet rugsėjo 27-ąją Lietuvoje oficialiai švenčiama Lietuvos socialinių darbuotojų diena. Taip jau sutapo, kad būtent šiandien Marijampolės kolegijoje vyko Socialinio darbo studijų programos pirmakursių adaptacija, kurios metu aukštosios mokyklos vadovybė kartu su doc. dr. Salomėja Karasevičiūte ir šios programos studentais, surengė jaukų profesinės dienos paminėjimą.
Jame dalyvavo ir trumpą gyvenimišką, profesinės patirties apimančią paskaitą vedė Marijampolės socialinės pagalbos centro direktorė Vilma Ratkevičienė. Jos metu pranešėja akcentavo ne tik socialinio darbuotojo darbo pobūdį, kuo jis svarbus ir naudingas, bet ir žmogiškąsias savybes, kaip kantrybė ir empatija, kurios itin reikalingos šioje profesijoje.
Viso renginio metu skambėjo šilti sveikinimo žodžiai. Kolegijos direktorė Alė Murauskienė esamus ir būsimus socialinius darbuotojus sveikino su gražia švente ir pasirinkta prasminga profesija. V. Ratkevičienė skatino studentus „niekada nepersigalvoti ir visada žygiuoti pasirinktu keliu, nes tai ko išmoks čia, įgytos žinios siekiant tapti socialiniu darbuotoju, visada pravers visuose gyvenimo aspektuose. Tai plati specialybė, kurioje būnama ir mokytoju, ir pokyčių skatintoju, ir palaikytoju, ir teisėju…“.
Nuotoliniu būdu sveikinimus išsakė Socialinio darbo mokyklų asociacijos prezidentė prof. Vida Gudžinskienė, kuri negailėjo gražių žodžių studentams, pabrėždama, jog jų šilumos ir rankų reikia daugybei žmonių. Tokiu pačiu būdu, prie linkėjimų prisidėjo ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Vyšniauskas. Jis atkreipė dėmesį, kad socialinis darbuotojas yra svarbi pareigybė, jo atliekamas darbas unikalus, apimantis svarbias funkcijas. Taip pat padėkojo aukštajai mokyklai už socialinių darbuotojų rengimą, akcentuodamas įstojusiųjų skaičiaus didėjimą bei šios profesijos atstovų reikšmingumą ir reikalingumą regionui.
Baigiantis šios dienos paminėjimui, Socialinio darbo studijų programos komiteto pirmininkė doc. dr. Salomėja Karasevičiūtė pakvietė visus pasiimti po studentų paruoštą linkėjimų obuolį, kuris simbolizuoja pilnatvę, šilumą, vienybę, santarvę, džiaugsmą ir pasidalinti su kitu, dovanojant tai ką turime geriausio – savo atvirą širdį.
Po renginio būsimiems socialiniams darbuotojams šventė nesibaigė. Jie skubėjo į Marijampolės savivaldybės renginį, skirtą Lietuvos socialinių darbuotojų dienai paminėti. Jame Marijampolės kolegijos studentai tarė sveikinimo žodį.
Sveikindami su rugsėjo 27-ąja, džiaugiamės, kad dėka ilgametės bendrystės su Marijampolės socialinės pagalbos centru, pirmakursiai turėjo galimybę pabuvoti kitokioje pirmoje savo paskaitoje – paskaitoje iš gyvenimo. Taip pat išgirsti iš garbių svečių sveikinimo ir pasirinkto profesinio kelio – nebijant emocinių išgyvenimų keisti ne tik aplink esančius, bet ir save pačius, palaikymo žodžius.

Su profesine švente – su neišmatuojamo atsidavimo kitiems diena!

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content