Spalio 03, 2022

Šiais metais, po dviejų metų pertraukos, Marijampolėje vyko tradicinė derliaus šventė „Sūduvos kraitė“, kurioje dalyvavo ir Marijampolės kolegijos bendruomenė. Savaitgalį vykusios mugės metu lankytojus lepinęs saulėtas rudeniškas oras, į aukštosios mokyklos palapinę sukvietė būrį kolegijos bendruomenės narių, miestiečių, miesto svečių bei garbių svečių. Visus juos traukė kolegijos siūlomi užsiėmimai, per kuriuos buvo galima iš arčiau susipažinti su aukštosios mokyklos vykdoma veikla bei Marijampolės regioniniu STEAM atviros prieigos centru.
Itin daug susidomėjimo sulaukė šio centro organizuotos veiklos. Čia buvo demonstruojami centro Mechatronikos / IT laboratorijoje turimi skirtingi robotukai ir pristatomos jų galimybės. Svečiai patys galėjo juos išbandyti. Kūrybiškumo ir medijų laboratorija kvietė, naudojant planšetinį kompiuterį, nuspalvinti Marko rudeninį lapą, su 3D pieštuku pasigaminti magnetuką. Na, o į lauką išsikėlusioje Gamtamokslinėje laboratorijoje buvo galima sudėti cheminę „Marijampolės kolegijos rudeninių obuolių pintinės“ mozaiką iš natrio alginato pagamintų „ikriukų“. Taip pat pasigaminti slaimą, kurį gaminosi tiek vaikai, tiek suaugusieji.
Savo žinias buvo galima išbandyti ir viktorinoje, kurios metu lankytojai turėjo puikią progą susipažinti su aukštąja mokykla iš arčiau. Daug gerų emocijų suteikė ir dėlionė iš kubelių, kurioje buvo galima sudėti 4 paveikslus vaizduojančius Marijampolės kolegijoje siūlomas studijų programas, STEAM centrą, MarKo moksleivių akademiją ir kolegijos 20-mečio logotipą.
Abejingų nepaliko ir turkiška arbata bei kava, kuria vaišino Erasmus+ studentai iš Turkijos. Na, o Marijampolės kolegijos studentų atstovybės (MKSA) ir tarptautinių studentų šokis, sušoktas viduryje Basanavičiaus aikštės, sukėlė šypsena ne vienam šventės svečiui bei dalyviui. Tai buvo originalus išstojimas, pagyvinęs visą bendrą mugės nuotaiką.
Apsilankiusieji Marijampolės kolegijos palapinėje neišėjo be dovanų. Už atliktas užduotis buvo dalinamos dovanos: išskirtinės užrašų knygelės, gertuvės, tušinukai, saldainiai, graviruoti graikiniai riešutai ir daug kitų dovanų, kurios paliko dalyviams teigiamus prisiminimus apie aukštąją mokyklą.
Džiaugiamės sugrįžusia derliaus švente, kuri nuskaidrino ne tik visos kolegijos bendruomenės narių kasdienybę, bet ir sudarė galimybę savo miestui priminti apie atsinaujinančią, tobulėjančią, augančią įstojusiųjų skaičiumi, koja kojon su inovacijomis žengiančią, maksimaliam laikui – 7-eriems metams, akredituotą vienintelę aukštąją mokyklą Sūduvos regione – Marijampolės kolegiją.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content