Kovo 11, 2023

Kovo 10 dieną aukštosios mokyklos studentai, tarptautiniai studentai, dėstytojai ir kolegijos darbuotojai rinkosi į Kovo 11-ajai skirtą renginį „Švęskime Nepriklausomybę su laisvės vėju“. Renginio metu Marijampolės kolegijos dėstytojas plk. Eugenijus Vosylius, savo karinę profesiją pradėjęs Krašto apsaugos savanorių pajėgų gretose, buvęs Lietuvos kariuomenės sekretoriato Tarptautinio karinio štabo grupės NATO karinės atstovybės Maskvoje vyriausiasis karininkas, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininkas, Krašto apsaugos ministerijos gynybos atašė ir LR nuolatinių atstovybių grupės gynybos atašė, pateikė įžvalgas tema „Kovo 11-oji karo kontekste“.
Aukštosios mokyklos studentai skaitė pilietiškumą skatinančius tekstus, o Lengvosios muzikos studijos vadovė Jurgita Mikulionė virpino širdis atlikdama šiai dienai paminėti skirtas dainas.
Susitelkusi Marijampolės kolegijos bendruomenė prisiminė istorijos pamokas ir apmąstė pamatines vertybes, kodėl Kovo 11-oji mus užgrūdino ir išmokė nepasiduoti praeities šešėliams.
Dėkojame organizatoriams ir dalyviams už ypatingą šventę, priminusią, kad prieš 33-ejus metus buvome nenugalimi kovodami dėl laisvės, ją gindami ir tik būdami susitelkę bei vieningi tokie išliksime ją saugodami.
Tad minėdami Kovo 11-ąją suvokime nepriklausomybės sampratą, jos reikšmę ir svarbą, atraskime jėgų ją išsaugoti ir padėkime dėl jos kovojantiems!

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content