Liepos 01, 2021

Birželio 29 d. Šiauliuose vyko Lietuvos regioninių STEAM atviros prieigos centrų atstovų kūrybinės dirbtuvės. Jų metu iš įvairių šalies regionų suvažiavę STEAM centrų atstovai aptarė centrų veiklų organizavimo modelį, su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovais diskutavo dėl Švietimo įstatymo pakeitimo įtakos centrų veiklai. Renginio metu Šiaulių STEAM atstovai svečius supažindino su savo veikla ir pristatė įrengtas laboratorijas. Marijampolės kolegijai susitikime atstovavo kolegijos direktorė Alė Murauskienė ir direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai ir projektinei veiklai Marius Žitkus.

Marijampolės regioninis STEAM atviros prieigos centras, kuris tapo Marijampolės kolegijos padaliniu, savo veiklą planuoja pradėti šių metų rudenį.
Šiame STEAM centre Marijampolės, Šakių ir Vilkaviškio rajonų, Kalvarijos ir Kazlų Rūdos savivaldybių moksleiviai galės praktiškai susipažinti su gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų dėsniais ir naujausiais išradimais, savarankiškai eksperimentuoti moderniose laboratorijose ir kurti. Marijampolės STEAM centre bus sudarytos galimybės tobulinti kvalifikaciją mokytojams, o visuomenė galės susipažinti su moksliniais tyrimais ir inovacijomis.

Marijampolės kolegijos direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai ir projektinei veiklai Marius Žitkus

Skip to content