Lapkričio 07, 2022

Spalio mėnesį, prieš atvykdami į Marijampolės regioninį STEAM atviros prieigos centrą, Sūduvos regiono mokyklų moksleiviai jau žinojo per kokias veiklas nori patirti STEAM ugdymo prasmę.
Mokiniai STEAM centro Gamtamokslinėje laboratorijoje dažniausiai rinkosi atlikti du praktinius darbus. Vieno eksperimento metu gaminosi molinės koncentracijos bei spalvotus natrio alginato tirpalus bei spalvotas kapsules, iš kurių dėliojo cheminę mozaiką. Antrojo metu moksleiviai patys gaminosi augalų mikropreparatus, mikroskopu tyrinėjo augaluose esančių neorganinių medžiagų kristalus bei jų formas, juos lygino su laboratorijoje užaugintais kristalais.
Mechatronikos / IT laboratorijoje rinkosi GenBot roboto tvėrimą ir programavimą. Taip pat Spike robotų konstravimą, kurio metu yra skatinamas garso, judesio ir šviesos magijos įvaldymas.
Na, o specializuotoje Kūrybiškumo ir medijų laboratorijoje buvo populiarios trys veiklos: įvairių objektų piešimas planšetiniais kompiuteriais, filmavimas su turima naujausia kūrybinių medijų įranga, 3D vizualų kūrimas.
Džiaugiamės, kad STEAM centro visose laboratorijose galime pasiūlyti jau išmėgintas ir moksleivių pamėgtas veiklas. Tačiau, be jau pamėgtųjų, mūsų centro komanda nuolatos atnaujina siūlomų užsiėmimų sąrašą, ieško būdų kaip integruoti į STEAM ugdymo užduotis kitus mokomuosius dalykus: kaip matematika, anglų kalba, ir mokykloms pasiūlyti integruotas veiklas.
Tad kviečiame visus Sūduvos regiono moksleivius, per įvairias STEAM veiklas, patirti ką reiškia kurti, tyrinėti, konstruoti!

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content