Sausio 07, 2023

Vos tik prasidėjus Naujiesiems metams, Marijampolės regioninis STEAM atviros prieigos centras sulaukė vizito. Jame lankėsi Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos mokytojai.
Centro komanda juos supažindino su visomis STEAM laboratorijomis: Kūrybiškumo ir medijų, Mechatronikos/IT, Gamtamoksline bei FabLab skaitmenine erdve. Pristatymų metu kiekvienas norintysis galėjo išmėginti centre esančią inovatyvią įrangą, priemones, skirtas STEAM ugdymo veikloms įgyvendinti.
Po pažintinės ekskursijos, kiekvienas mokytojas išsiskirstė į laboratorijas, pagal savo mokomo dalyko sritį. Tuo metu vyko konsultacijos su laboratorijų metodininkais, aptariami vykstantys užsiėmimai, jų galimybė pritaikyti, sukurti naujas veiklas pagal mokyklose esančias mokymo programas, dalykus.
Taip pat mokytojai turėjo galimybę pabuvoti ir pačios Marijampolės kolegijos erdvėje, kurioje gausu įkurtų ir atidarytų atnaujintos studijų bazės erdvių. Viena iš jų – inovatyvi video studija „Mažoji televizija“, kurioje studentai gali vykdyti įvairius filmavimus, video ir pristatymų kūrimus.
Džiaugiamės galėdami, kartu su atvykstančiais mokytojais, ieškoti vis naujų bendradarbiavimo sąlyčio taškų, siekiant užtikrinti galimybę regiono moksleiviams savo kompetencijas ugdytis STEAM centre –  technologijų, meno, matematikos, mokslo srityse.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content