Gruodžio 05, 2023

Šiandien Marijampolės kolegijos bendruomenė rinkosi į Advento pradžios popietę. Jos metu Marijampolės kolegijos studentų atstovybės nariai susirinkusiems priminė kas yra Adventas, pastarojo reikšmę bei prasmę, o kolegijos kapelionas Kęstutis Žemaitis pašventino vainiką su keturiomis žvakelėmis, simbolizuojančiomis Šv. Kalėdų laukimo laikotarpį. Tuo tarpu Direktoriaus pavaduotoja akademinei ir mokslo taikomajai veiklai Ilona Mulerenkienė visai bendruomenei priminė apie įgyvendintomis veiklomis ir pasiektais tikslais pažymėtus besibaigiančius metus bei dėkojo už matomus viską apimančius rezultatus.
Po formaliosios dalies susirinkusieji puošė kalėdinę eglutę kolegijos foje, kuri jau džiugina kiekvieno užeinančio į aukštąją mokyklą akis ir širdis, skleisdama nuo kalėdinių griliandų lempučių jaukią šviesą.
Nauji liturginiai metai prasideda Adventu. Adventas – tai džiaugsmingo ir viltingo laukimo laikas. Dėl to nenuostabu, kad tam laikotarpiui įprasminti yra sukurta daug gražių tradicijų. Viena iš jų, Advento vainiko pynimas. Tad įžiebus eglutę, visi rinkosi Informacijos ir studijų šaltinių centro skaitykloje, kurioje vyko šio vainiko pynimo edukacija. Ją vedė STEAM centro Gamtamokslinės laboratorijos metodininkė, kolegijos dėstytoja ir studijos „Elodėja“ vadovė Ilona Grybauskienė kartu su Dokumentų valdymo tarnybos administratore Laura Pečkiene. Nupintais vainikais buvo papuošta kolegija.
Taip pat prasidėjo gerumo akcija, kuri tęsis iki tradicinio kolegijos renginio „Mažoji Kūčia“. Jos metu visi kviečiami dalintis savo gerumu, įsigyjant kolegijos studentų ir dėstytojų pagamintus kalėdinius suvenyrus, kuriuos galima rasti toje pačioje skaitykloje. Surinktos lėšos bus skirtos tiems, kuriems mūsų pagalbos reikia labiausiai.
Džiaugiamės kolegijoje sklindančiu kalėdiniu jaukumu ir šiluma, kurią sukūrė glaudi bei tvirta aukštosios mokyklos bendruomenė.

Marijampolės kolegijos informacija

Skip to content